Momenten om ervaringen uit te wisselen

Connect-Me is een project voor patiënten met gevorderde digestieve kanker, hun naasten en hun verpleegkundigen/oncocoaches.

Tijdens de ontmoetingsmomenten van Connect-me wordt er enerzijds advies gegeven door experten en anderzijds zijn er ook momenten waarop patiënten hun ervaringen en gevoelens kunnen delen met elkaar.
Waelkens
Video afspelen over Waelkens

“Leven met een veranderd lichaam”

Hadi Waelkens – psychologe UZ Leuven

Zware ziektes zoals kankers hebben vaak onherroepelijke gevolgen op het lichaam van de patiënten, en dus op de manier waarop de patiënten hun lichaam zien. Psychologe Hadi Waelkens geeft ons meer uitleg over het lichaamsbeeld: wat is het? Hoe ontstaat het? Wat zijn mogelijke negatieve ervaringen?

Eeckman
Video afspelen over Eeckman

“Heb ik invloed op mijn medische behandeling?”

Prof. Edgard Eeckman, UZ Brussel

Volgens Prof. Eeckman zou het vanzelfsprekend moeten zijn dat de patiënt invloed heeft op zijn eigen behandeling…maar is dat altijd zo? We leren hier meer over “patient empowerment”, de rol van een luisterende en empathische arts en de balans in de relatie tussen beide partijen.

Demedts
Video afspelen over Demedts

“Maagpoliepen, welke opvolging is er?”

Prof. Dr. Ingrid Demedts, gastro-enteroloog UZ Leuven

Maagpoliepen worden vaak “toevallig” vastgesteld tijdens een gastroscopie. Prof. Demedts geeft in deze video een overzicht van welke soorten poliepen er bestaan, welke risico’s eraan gebonden zijn en vooral hoe ze verwijderd kunnen worden.

Video afspelen

"Zonder angst communiceren met je naasten"

Stefan Gijssels – Overleefde darmkanker.
Als medeoprichter van de vzw Digestive Cancers Europe en lid van de raad van bestuur van het Patient Expert Center deelt Stefan Gijssels zijn ervaringen omtrent de ziekte en benadrukt hij hoe belangrijk het is om tijdens deze periode met je naasten en familie te blijven communiceren.
Video afspelen

"Praten over kwetsbaarheid "

Hadi Waelkens – Psychologe, seksuologe en systeemtherapeute.
Hadi Waelkens werkt op de afdeling Digestieve Oncologie van het UZ Leuven en legt uit hoe moeilijk het voor patiënten kan zijn om over hun kanker en kwetsbaarheid te praten.
Video afspelen

"Rekening houden met vermoeidheid"

Isabelle Janssens – Oncocoach
Vanuit haar rol om patiënten te ondersteunen, legt Isabelle Janssens uit hoe de specifieke vermoeidheid ten gevolge van kanker verschilt van normale vermoeidheid en geeft ze ook praktische tips om hiermee om te gaan.

Wilt u op de hoogte worden gehouden

van het volgende evenement in het kader van Connect-Me ?

Gegevens omtrent gezondheid en behandeling zullen niet behandeld worden via dit contactformulier. Om een bijwerking van een geneesmiddel te signaleren, kunt u contact met ons opnemen via deze link