Getuigenissen ter ondersteuning van mantelzorgers

De podcastreeks Support-Me brengt inspirerende getuigenissen om u in uw leven als mantelzorger van een kankerpatiënt bij te staan.
De afleveringen richten zich speciaal tot u , omdat uw rol, als mantelzorger, essentieel is in de strijd van de patiënt tegen de ziekte. Ze bevatten waardevolle elementen die kunnen helpen positieve inzichten te halen uit de ziekte.

Ontdek onze verschillende podcastplatforms:

Aflevering 1: Leven in een achtbaan

Stefan Gijssels overleefde kanker. Zijn getuigenis toont hoe zijn omgeving hem geholpen heeft om te genezen en hoe patiënten en hun naaste omgeving open over hun angsten en emoties kunnen praten.

Aflevering 2: Het leven als leerschool

Dr. Willem Lybaert is oncoloog. Volgens hem moet de mantelzorger slagen in een moeilijke evenwichtsoefening: hij moet zich honderd procent inzetten voor de patiënt, maar tegelijk zichzelf in de hand houden om niet onderuit te gaan.

Aflevering 3: Mantelzorger, jij maakt echt het verschil

Mieke Noët is verpleegkundige en oncocoach. Voor degene die de patiënt begeleidt tijdens de behandeling, is communicatie tussen mantelzorger en patiënt enorm belangrijk. Iedereen moet op dezelfde golflengte zitten, anders ontstaan er heel extra wat moeilijkheden.

Aflevering 4 : Het belang van de mantelzorgers

Chris Logghe is 61 jaar en is actief binnen verschillende projectontwikkelingen. In 2012 kreeg ze te horen dat haar man aan een dikkedarmkanker leidt. Hun wereld viel stil. Jarenlang heeft ze haar man ondersteund, tot hij uiteindelijk helemaal kon genezen. Ze strijdt nu zo hard als ze kan voor de belangen van de mantelzorgers.

Aflevering 5 : Taboes rond kanker doorbreken

Ronny Goegebuer is 61 jaar en werkte tot voor kort als commercieel directeur in een staalfabriek. In 2014 verandert zijn leven: hij krijgt te horen dat hij aan darmkanker leidt. Zijn leven wordt overhoop gegooid. Hij moet zijn dagelijks leven aanpassen en zich in functie van die ziekte organiseren.

Aflevering 6 : Er is wel degelijk nog leven na kanker

Murielle Deraedt, een thuisverpleegster van 54 jaar, werd tien jaar geleden getroffen door kanker. Artsen gaven haar nog maximaal drie jaar om te leven maar ze vocht en gaf de strijd nooit op. Omringd door haar familie en haar collega’s is ze de strijd aangegaan. Ze geniet nu volop van haar kleinzoon en van de mooie dingen des leves.

Wilt u graag getuigen in één van onze podcasts ?